David Bowie ‘Where Are We Now’

Deze blog heet natuurlijk Sound & Vision naar de song die Bowie uitbracht op de release ‘Low’. Deze dateert van 1977 en toen verbleef Bowie in Berlin (toen nog West-Berlin) enkel te bereiken met corridor en omringd met een betonnen muur. Die viel pas in 1989. Het verhaal doet de ronde dat de studio waar Bowie werkte uitkeek op het niemandsland tussen Oost en West, en dat dat ook inspirerend werkte. Wat zeker inspirerend werkte was de samenwerking met diverse andere artiesten. De eerste wie mee instond voor de nieuwe sound was Brain Eno, Robert Fripp, Iggy Pop. Het was het Duitsland van de Krautrock en het opkomende Kraftwerk, en de koude oorlog.

Low was het eerste deel van de Berlin Trilogie. Tweede deel van die trilogie heette ‘Heroes’ dat een hit bevatte die ook gebruikt werd in de film ‘Christiane F. Wir Kinder vom Bahnhof Zoo’ . Het derde deel werd ‘Lodger’ hoewel er nog een live-album tussenzat ‘Stage’, namelijk.

De Seventies waren voornamelijk de hoogdagen voor Bowie, maar zelf lijkt het dat hij de Berlijnse periode toch als een hoogtepunt beschouwd.

Toen Bowie 65 werd gaf hij als verjaardagsgeschenk een song cadeau waar hij terugkijkt naar die periode: ‘Where Are We Now’ in een videoclip gemaakt door de artiest Tony Oursler. Die Song is al een tijdje uit en circuleert zelfs al in de hitparades. Maar ondertussen is zijn nieuwste elpee uit ‘The Next Day’.

Bowie op pensioen, nee hoor. het is een schitterend bewijs dat een creatieve geest niet te gauw op pensioen kan gaan.En dit na 10 jaar stilte.

Wil je de album beluisteren, Spotify geeft deze mogelijkheid!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s