Stad is van A? De Vertigo part 1

Deze post dateert van januari 2012, ik heb hem niet willen posten omdat ik van deze blog geen zeurblog wou maken, maar gezien de feiten dit weekend (20 april) wil ik deze eraan toevoegen voor de volledigheid. Ook hier was facebook de plek waar de discussie werd gevoerd.

‘Dus je gaat naar een klein, fijn concert in Antwerpen dat ergens net na 21u begint en je geniet van een zalige, nieuwe band van wizzkiddrummer Dago Sondervan, fijne funky electronica op een jazzy manier gespeeld en geïmproviseerd. en je denkt: Antwerpen, stad van A. en dan hoor je dat de milieupolitie weer is binnengevallen omdat het net na 22u nog even doorging en je hoort dat het vanwege (nogmaals) één buurman was die er nog maar net is komen wonen en dan denk je: wordt het geen tijd dat betoond respect (niet te laat na 22u) wordt beantwoord met wat redelijkheid van diezelfde milieupolitie (‘nog een keer en we sluiten jullie boîte voor een week’). is het nu niet genoeg geweest met al de hyperindividuele pesterijen? mag een stad nog even Stad zijn? ‘ Jeroen Olyslaeghers  op Facebook

Deze concerten hebben de bedoeling een meerwaarde te geven aan een etablissement, de buurt en dus ook een beetje de stad. De organisator (Dago Sondervan) en vanavond muzikant met een nieuw combo, heeft het uur van deze optredens vervroegd  om te kunnen stoppen om 22 u. Juist vanwege de overlast.

Een volgend initiatief in de vuilbak gekieperd. Een nieuw geval zoals de Bar Mondial en al die anderen? Mensen die initieven nemen, moeten zij dan gestraft en gebroodrooft worden. Trouwens is status quo niet steeds een achteruitgang. Iemand een oplossing?

Een dag later gaan ik met een vriend naar het Reuskesfeest op het Krugerplein in Borgerhout. (waarschijnlijk zwaar gesubsidieerd door de stad). Maar een fijne sfeer en geen problemen, een positieve gezellige vibe, sterker nog een knalfeest. De politie staat de hele tijd aan de deur, ze waren uitgenodigd. Live muziek met Slick Nick and The Casino Special en The Boppin’ Benvis Brothers (de broertjes Mouling en companie) Om 24 u sluit men het feest af. Geen gedoe, dus het kan. Iedereen naar Plaza Real of Bar Leon natuurlijk of andere after-party’s

Deze vrijdag is er trouwens terug een optreden in de Vertigo, allen daarheen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s