Vertigo gesloten!?

Bericht van Dago Sondervan die in het café de Vertigo aan de Draakplaats diverse optredens organiseert. De Vertigo zou het oord van muzikaal treffen kunnen zijn, waar gratis diverse soorten muziek aan bod kunnen komen, ware het niet dat een buur is komen wonen daar anders overs denkt.

‘Helaas is het concert van The Valerie Solanas deze avond in Vertigo verplaatst naar een andere datum in de nabije toekomst wegens verplichte sluiting dit weekend van Vertigo omdat wij op een zondag (om 15 uur) een fijn middagconcert hebben gegeven in Vertigo (New Orleans Jazz, geen heavy metal). Mijn kinderen en ouders waren aanwezig op dat concert. Mijn vader heeft zelfs van nature uit heel gevoelige oortjes. Ik denk dat ons gemiddeld DB-gehalte in de zaak niet veel boven de 70 db zal gekomen zijn. En toch : arrest van de milieupolitie na klacht van één buurman (steeds dezelfde) een weekend sluiten !!!!! Begrijpen wie begrijpen kan. De verklaring van de politie : op zondag mag je helemaal geen geluid maken. Dus als deze zondag je buurman wat te hard spreekt met enkele vrienden in zijn living (makkelijk 85 db) bel de politie ! Verzuur je stad, met medewerking van de politie. Antwerpen, stad van A, maar dan wel een hele zure .’

en dan nog een reactie: “De verklaring van de politie : op zondag mag je helemaal geen geluid maken.” …helemaal geen geluid maken in Onmogelijk, we ademen met zn allen, dat maakt geluid… als er een wet rond bestaat dan heeft die een geluidsniveau aan. Kunnen we dit niet aanvechten, kunnen we dit zomaar laten gebeuren? Wie beslist hierover? en wat is de consequentie als jullie wel een concert geven? alle muzikanten op de brAndstApel ? en daarna misschien alle kinderen ? Schaam “A”, goeie naam.

dit was niet de eerste keer dat de milieupolitie onredelijke eisen stelde in Antwerpen en ook niet in de Vertigo.

Status Quo is achteruitgang, zeker in een stad

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s