Tron, The Legacy en Daft Punk

Eerder had ik al een nieuw artikeltje aangekondigd over Tron The Legacy. Natuurlijk was de eerste Tron in alle opzichten een baanbrekend werk, beeld, scenario en muziek was nieuw. Dus een sequel maken lag niet voor de hand.

Blijkbaar hadden de makers gewacht op een nieuwe technologie, die kwam er met de 3dim, en dat zou wel eens een tweede succes kunnen maken van de sequel, moeten ze gedacht hebben.  Spijtig had Tron niet de primeur en kwam eigenlijk al een jaar later dan de eerste 3di films, Avatar en Alice in Wonderland.

Goed de visuals waren groots, maar niet beter of slechter dan andere scifi films zoals de hele X-men reeks of Spiderman. Het 3di-effect gaf naat mijn gevoel geen meerwaarde, ik zou zelfs durven zeggen in tegendeel. Na al die jaren filmkijken werd ik verplicht om naar het centrum van een groots beeld te kijken met een brilletje op mijn neus. Normaal zijn we gewend het hele beeld af te scannen. Geef mij dan maar theater. En het verhaaltje was eigenlijk niet vet. De zoon gaat zijn lief wel heel ver zoeken, namelijk in de door zijn vader gecreerde virtuele wereld, een beetje vreemd en kinky toch? In plaats van eens te gaan waar normale jongeren rondhangen 😉 of hangen jongeren tegenwoordig eigenlijk rond in een virtuele wereld gemaakt door hun vaders, tja… Een doordenkertje dus.

Goed er was Daft Punk die verantwoordelijk was voor de muziek, maar zijn zij nu waardige opvolgers van Wendy Carlos? Ze hadden even een cameo-rolletje hadden. En zoals we ze kennen met hun helmpjes op.

desalnietemin was het een groots schouwspel, nu het rumoerige publiek nog overtuigen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s