Champ d’Action organiseert een workshop analoge synthesizer o.l.v. Guy Drieghe

In April  organiseert Champ d’ Action een workshop gericht aan iedereen met interesse in analoge synths en elektronische muziek in STUDIO 3 o.l.v. Guy Drieghe. Maandag 18 April 2011 Donderdag 21 April 2011 Maandag 25 April met een toonmoment s’avonds om 19 u voorkennis niet nodig.

De prijs voor deze drie sessies is € 50 hier inschrijven: info@champdaction.be

“De uitvinding van de analoge muziek-synthesizer, nu ongeveer 5 decennia geleden, is een belangrijke ®evolutie geweest in de muziekwereld. Het heeft totaal nieuwe klankexploraties mogelijk gemaakt. Zelfs na recentere digitale ontwikkelingen blijft de directheid van de bediening en de unieke klank van een discreet analoog systeem vele componisten en muzikanten fascineren. De snelle- en traploze klanktoestand is zelfs met de meest geavanceerde synthesizers niet realiseerbaar en men is er meer en meer van overtuigd dat ons oor daar extreem gevoelig voor is.…”

http://users.skynet.be/fa209577/champdaction/eflyerworkshopGuyDrieghe.jpg

Niet alleen in de meest hedendaagse klassieke muziek, maar vooral ook in andere muziekgenres zoals electro, trance, synthpop, techno, noire en IDM is de analoge synthesizer meer dan ooit terug. Guy Drieghe, synthesizer expert van het eerste uur, geeft enkele workshops en een concert in de Studio Champ d’ Action. Een betere inleiding in de geheimen van vfc’s, vla’s, lfa’s, ringmodulatoren enz… is moeilijk voor te stellen. Hij zal eveneens de gerestaureerde synthesizer die hij in 1980-81 bouwde met Wim Verheyen voorstellen (de illustere Aemit), alsook een uitgebreid analoog modulair systeem waar hij de laatste drie jaar aan gewerkt heeft. In de workshops werken we met een nieuw compact modulair systeem, wat momenteel bij Guy Drieghe in productie is. Het resultaat van deze 3 workshops wordt gepresenteerd op een toonmoment in Studio Champ d’Action op 25 april om 19.00u De workshop richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in analoge synthesizers, modulaire systemen (waaronder ook zelfbouw) en elektronische muziek in het algemeen.

Enige voorkennis is niet vereist. Inschrijven wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s