Echodub “Anechoic Chamber”

Echodub? Zelf kennen we Echodub van de verzameling waarop de Subreachers hun eerste release kwijt konden, Dat was de ‘Echodub Loves 2’. Via facebook en hun nieuwsbrief waren we wel op de hoogte van deze nieuwe release,  die eveneens een (bijna) gratis uitgave is. Zelf had ik hierover nog geen berichtje over gemaakt, zelfs niet nadat ik deze release aangestipt vond bij World Below 100Hz, en zelfs niet na het downloaden en beluisteren. Maar nu kan ik er niet meer naast kijken, als het nederlandse Eclectro hier via twitter mij naar hun site trekt. 😉 Driemaal is scheepsrecht. Dus dank aan Kevin, Static en euh…’uiteraard Echodub zelf.

‘Echodub is een fijn netlabel, wat zijn verzamelaars (bijna) gratis aanbiedt. De verzamelaars zijn een blik op wat komen gaat op release gebied van dit label, en vooralsnog was het allemaal prima spul. Onlangs werden een aantal tracks van de eerste Echodub verzamelaar “Anechoic Chamber” flink gereorganiseerd door bekende Echodub-producers en – hoe verassend – “Anechoic Chamber Remixed” genoemd. De originele compilatie is een consistente verzameling welke grofweg laveerde tussen sferische dubstep en IDM. Deze remix-telg is in het algemeen meer op de dansvloer gericht. De verfijnde dubstep van Furesshu’s “The Leopard” wordt hier door Emi Ono getransformeerd tot een clubstamper van jewelste, en Substep Infrabass’ “The Entity” wordt door King slaFF volgens het minder-is-meer principe ver boven het origineel getild. “Anechoic Chamber Remixed” is een mixed bag compilatie waar voor een ieder iets te vinden is, maar waarbij de dub minder prominent aanwezig is dan bij zijn voorgangers. Je kan “Anechoic Chamber Remixed” gratis downloaden, al wordt het zeker op prijs gesteld als je het voorgestelde bedrag van 1 (!) Britse Pond op tafel legt. Gezien de kwaliteit van de muziek (de compilatie is ook als lossless FLAC te downloaden, yay!) en de verzorging van de release in zijn geheel is het die prijs meer dan waard. Downloaden, als dan niet gratis, doe je hier.’ tekst – Statik


2 Reacties op “Echodub “Anechoic Chamber”

  1. Nee maar, zo kom ik Johan Statik weer tegen! Thanks om me naar zijn site/blog door te sturen 🙂 Ik ken hem nog van de oude dutchbreakz mailinglist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s