What’s in a name: PL∆STIK Keatchen versus PlastiK Kitchen

In Antwerpen kreeg een jongeman vrij spel om op donderdag in de Café Capital een event te organiseren. Donderdag zou normaal een feestavond moeten zijn, want dan zijn traditioneel alle studenten nog op hun kot en willen die gaan feesten. Zo ontstond een format: PL∆STIK. Het gebeuren kreeg een vliegende start en stond garant voor heftige feestjes met een boel sterke acts zoals The OddWord, Keatch, Geht’s Noch?, Gtronic, Beatbouncers, Commonphase, Titilove, enz…

http://www.facebook.com/weareplastik?ref=ts

ik laat de organisator aan het woord:

“PL∆STIK is in de zomer 2008 ontstaan. Op vrijdag 10 april 2009 ging het eerste grote event plaatsvinden. Ondertussen had DJ prinz, die tussen die periode een concept had in Café Capital (Soir Jeudi), me gevraagd of ik zo eens geen soir jeudi wou ‘hosten’ met PL∆STIK. En blijkbaar werkte loeiharde electro op donderdag daar wel, de club zat vrijwel altijd stampvol. Deze events zijn van januari tot juni 2009 één of tweedemaandelijks op donderdag blijven bestaan. Op 10 april 2009 heb ik op een vrijdag een PL∆STIK gedaan, om jong belgisch talent een platform te geven op vrijdagen in ‘één van de betere clubs’ in Antwerpen. Ik vond dat er te weinig aandacht werd geschonken aan jong Vlaams elektrotalent. Meestal werden er alleen maar buitenlanders of Belgische gevestigde waarden gebooked. Zo heb ik er ook bewust voor gekozen om àltijd een VJ z’n werk te laten doen, en de Visuals vlak achter de dj’s af te spelen, waardoor mensen niet in kleine groepjes staan te dansen, maar met hun gezicht richting de visuals, zodat dj’s het publiek ook kunnen opzwepen. De keuze voor voor 2 jonge onbekende deejays te laten fungeren als resident was ook bewust. Voor PL∆STIK is ‘The OddWord’ ontstaan, ik heb ze editie na editie laten headlinen, zodat zij meer bekendheid kregen en daardoor mijn event ook.Op vrijdag 19 Juni 2009 is er een PL∆STIK geweest in Café D’ Anvers, waarbij ik Lapsap, de residents van de grootste club van het continent Azië heb gebooked, nog nooit zo’n straffe set gehoord. Naast hen had ik ook talenten uit Australië en Duitsland laten overkomen, Distrakt en Beens. Met Kerstdag 2009 starten we terug opnieuw”

Inderdaad ze starten terug op onder de naam PL∆STIK Keatchen, een kerst-editie van PLASTIK in samenwerking met het label Keatchen Records, de thuishaven van ondere andere: Keatch (Boysnoize records) Rave Our Souls (Pukkelpop) Geht’s Noch, enz… . Steeds met de PLASTIKrising stars The OddWord, Gtronic, en enkele anderen zoals Geht’s Noch? en Beatbouncers. The OddWord sluit nu (2010) op Tommorowland het hoofdpodium af, speelden dit weekend in Duitsland en Italië en maken zich klaar voor een Australische tournee.

Door toeval (?) blijkt er nu een Dj-duo ontstaan in Gent met de naam PlastiK Kitchen, gebrek aan inspiratie, puur toeval, in Keulen horen donderen, wie zal het zeggen. Het duo heeft een facebook-groep, en één hit die eens een keer op Stubru gedraaid is…
http://www.facebook.com/pages/PlastiK-Kitchen/321742567926?ref=ts
Een slag in het gezicht van de mensen van PL∆STIK Keatchen die met veel enthousiasme en moeite hun concept van de grond hebben gekregen.

Advertenties

2 Reacties op “What’s in a name: PL∆STIK Keatchen versus PlastiK Kitchen

  1. Pingback: 2010 in review | sound & vision

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s