Interview Kirk Degiorgio

Zaterdag 1 mei (dag van de arbeid) treed Kirk Degiorgio op met een live act op het Lambda Festival voor elektronische muziek. Hier een interview met de man in kwestie

http://lambdafestival.wordpress.com/01052010-freestyle-dj-night/

1 mei FREESTYLE DJ-AVOND

Op de site van dit festival staat een interview met Kirk Degiorgio tenminste een deel want de mensen van het festival hebben het zelf te leen uit Apollo 3

“KIRK DEGIORGIOSamen met The Black Dog en B12 kwam Kirk Degiorgio begin jaren 90 met een Brits antwoord op Detroit-techno. Het was meer dan dat, want hun versie zat vol vernuft en melodie, meer dan voldoende om een nieuwe stroming te triggeren die men probeerde te brandmerken als IDM, elektronica of braindance. Toen dansmuziek rond 2000 op simpeler formules terugviel, werd het stil rond Degiorgio, maar nu is hij terug met zijn quality techno. Op de eerste editie van Lambda, bijvoorbeeld.

Wat trok je aan in het festival?

DEGIORGIO: “De combinatie van elektronica en live-experimenten. Ik ben geen muzikant en vroeger viel het niet te rechtvaardigen om iets op een podium te doen, buiten platen draaien. Tegenwoordig, met nieuwe technologie als Ableton, kan dat wel. En mijn maatjes van Plaid treden er op. We kennen mekaar al van 1984 toen Ed en Andy als leden van een breakdance-crew kwamen battlen bij ons in Ipswich. Ik had een vriend die professioneel voetbal speelde en geld had voor twee Technics en veel platen. Daar hingen we allemaal uit. Voor mij is die link tussen hiphop en techno nooit verloren gegaan, zoals bij producers als Anthony ‘Shake’ Shakir. Hiphop was de punk van de elektronica.”

En techno? Zat daar een gedachtegoed achter?

DEGIORGIO: “Minder toch. Ik hou van de sixties-spirit, die tegencultuur die op gang kwam en meer rechten voor zwarten, jongeren en vrouwen wist af te dwingen. Ten opzichte daarvan was techno eerder een individualistisch, hedonistisch gebeuren. Misschien was de periode 1988-89 wel de laatste opstoot van politieke emancipatie toen ravers het met de politie aan de stok kregen. Al had ook dat wellicht meer te maken met drugs.”

En nu zit je toch weer terug aan de techno?

DEGIORGIO: “Als muziekgenre vind ik het nog altijd fantastisch. Niets beters dan in mijn studio te zitten dollen en met mijn telescoop naar de Ringen van Saturnus kijken. A heavenly combination.” (Johan Faes)”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s