Eigen Makelij is de stijl!

Eigen makelij

Antwerpen is steeds een stad geweest waar een actieve hip-hop-scene was. Niet alleen op fuiven (in de jaren 80, remember bv de ‘Samson’ en de ‘TomTom-club) draaidde men ‘old-skool’ en later ook franse rap, en we herinneren ons ook de St Andries MC’s. Later doken ook de events van Ill-city op die Hip-hop een plekje wilden geven.

Nu is er ‘Eigen makelij’. Eigen Makelij is een soort collectief (een crew) die vrijdag 6 maart de presentatie van hun tweede CD deed. Het zijn diverse hip-hop crews tesamen: 2000Wat, Nag, Twan, Antraks, Tourist, Pepe & Saalk. Het label onstond 2 jaar geleden en is ontstaan vanuit een noodzaak. Samen met 2000Wat (de eerste groep van Eigen Makelij) hebben ze toen beslist dat het beter was om alles zelf te doen ipv een deal te sluiten met een label dat eigenlijk toch niet weet en voelt wat ze willen. Zij wilden niet de zoveelste groep zijn die gefrustreerd was over wat een label niet doet voor zijn artiesten. Bovendien vormen ze met zijn allen een goed creatief netwerk en hoeven ze voor zo goed als niets beroep te doen op externen. Alles gebeurt intern, opnames, vormgeving, videoclips, promotie, events, bookings….alles.

Tim Dalle, één van de mede-oprichters schreef me:

“Bijna 2 jaar verder hebben we volledig zonder enige ondersteuning 3 albums, 1 mixtape en 2 verzamelaars uitgebracht.

Naast de effectieve releases van cds zorgen we ook voor events en parties. Op officiele album release parties werken we volgens een eigen model. Bij het betalen van de inkom krijgt steeds elke bezoeker een professioneel gedrukt exemplaar.


Omdat de cd markt alsmaar kleiner wordt en we ook beseffen dat we ons in een markt bevinden die in Vlaanderen zo goed als onbestaande is hebben we gekozen sinds de release van Eigen Makelij volume 1 om al onze releases gratis en voor niets te downloaden aan te bieden. Dit gebeurt via Bandcamp


http://eigenmakelij.bandcamp.com/

Ondertussen is ook in NL opgepikt wat we doen en door de exposure daar merken we dat ook hier in België meer en meer mensen onze muziek beginnen op te pikken.
101barz het platform voor NL talige hiphop heeft ons onlangs uitgenodigd als 1ste Belgische gasten

http://101barz.bnn.nl/page/video/6331cea6d43de4a52bf7831ea36e738f

(reactie Tim)

Blij te kunnen horen dat de mensen naast het platgelopen pad van Rock Rally eigen wegen bewandelen en zelfs maken.

met dank aan Emiel en Tim Dalle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s