Persbericht Resonance Ghent 2010

resonance ghent 2010

http://www.resonanceghent.be/

PERSBERICHT

Resonance Ghent is een festival van elektronische muziek, dat plaatsvindt op 5 en 6 maart eerstkomend. De inmiddels derde editie brengt naar goede gewoonte een staalkaart van wat leeft op dit moment, met een breed aanbod aan artiesten en genres: van elektronica over techno tot dubstep.

Voor de Sub:stance-affiche op vrijdag en de
zaterdagprogrammatie werd nauw samengewerkt met muziekclub Democrazy.

Vrijdag 5 maart @ balzaal, Vooruit <LIVE ELECTRONICS>
Door zijn vernieuwende visie op minimalisme is het Berlijnse duo Tobias Freund en Max Loderbauer, samen NSI (Non Standard Institute), zowel populair in het techno- als het kunstencircuit. Gebruikmakend van een uitgebreid analoog en vintage instrumentarium ontwikkelden ze door de jaren heen een hoogst origineel en experimenteel geluid.

SND (Mark Fell en Mat Steel), werd beïnvloed door house, techno en experimentele muziek. Hun releases worden uitgebracht op vooraanstaande labels als Mille Plateaux en
Raster Noton. Atavism, het vierde en meest recente album, is wereldwijd vol lof onthaald. Het vooruitstrevende karakter van hun muziek is ook de heren van Autechre niet ontgaan, want ze worden geregeld gespot in het voorprogramma van deze vaandeldragers van de elektronica.

Vrijdag 5 maart @ concertzaal, Vooruit <DUBSTEP>
Sub:stance, het concept waarmee Paul ‘Spymania’ Fowler en Scuba dubstep introduceerden in de hippe Berlijnse Berghainclub, grossiert in de meest vooruitstrevende namen die het nog jonge genre rijk is. Vaak verlaten Scuba en zijn medestanders de Berghain niet, Sub:stance op locatie is dan ook een exclusieve belevenis. Ze laten ons kennismaken met artiesten als Untold, 2562, Slugabed en Scuba zelf. Het Gentse
dubstep-collectief After12 verzorgt de support.

Zaterdag 6 maart @ balzaal, Vooruit <HOUSE AND TECHNO>
Bruno Pronsato is nog niet zo lang bezig als producer, maar zijn output is nu al van een dergelijke kwaliteit en muzikaliteit dat hem overal lof wordt toegezwaaid. Zijn werkstukken zijn heerlijk complex en toch moeiteloos dansbaar. The make-up/ the break-up, een subtiel evoluerende, doorgecomponeerde plaat vol intrigerende micro-structuren, wordt door velen nu reeds bestempeld als release van het jaar.

Opgegroeid met hiphop, als vele generatiegenoten, trok Marcel Fengler medio jaren ’90 richting Berlijn waar progressie en innovatie hand in hand gingen. Als promotor en resident dj in de Berlijnse Berghainclub, staat hij garant voor urenlange sets vol complexe ritmes en dynamiek, krachtig en gevoelig tegelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s